Invisible Friends

papepon yang terjadi , just teruskan . ツ

salam .

teheee . budak neh rinduuu nak mencoret n membebel dalam belog kesayangannya . weehhuuu ! anda tidak rindukah pada budak ini ? hikhik . TERskema pulak ayat . --' err , try alihkan mata korang kat tajuk entry neh . "PAPEPON YANG TERJADI . JUST TERUSKAN ." ehh , apa yang terjadi ? dan apa yang perlu diteruskan ?

sesetengah orang , mungkin dah tahuu .  i mean , my bestfriends and kakak-kakak kite . uhuks . berat sebenarnya kite nak cakap neh . korang tengok sendiri lhaa ea dekat sidebar kite . wuuuuuu ! secara rasminya , pada pukul 2 petang , 1 Februari 2012 . (T_______T) tarikh and masa yang kite tanak ingat langsung kalau bolehh . 

oit , apa yang kite merapu neh ? hihi . kalau tak paham , boleh lhaa stop baca entry neh keh ? kalau paham , teruskan . oke , meh kite sambung . hmm , susah kan ? setahun empat bulan lebih weyh . and it's over . from that day onwards , kite try nak buang kenangan tuh jauh-jauh . and salah satu usaha kite , setiap kali lepas solat , kite berdoa supaya kite dapat hadapi sume neh and forget EVERYTHING ! 

dengan kuasa Allah , the next day , hati kite tenang yang teramat lhaa sangat . sebelum neh , kalau something bad happen , mesti kite dok fikirkan masalah tuh and macam mane nak selesaikan . tapi , kali neh , kite rase macam tak de pape pon yang berlaku . kite PELIK . tertanya-tanya jugak sebab memang tak percaya kite boleh hadapi masalah neh .

yess ! Allah takkan bagi ujian tuh kepada hambaNya kalau kite tak mampu . dan kite suka sangat sebut "EVERY CLOUD HAS ITS OWN SILVER LINING" atau "SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA" kalau kite ada problem . seakan-akan words neh bagi semangat dekat kite untuk hadapi dugaan hidup . setiap manusia ada dugaannya masing-masing kan ? so , kite sebagai manusia yang lemah , perlu sentiasa berdoa . :) ecece , berceramah pulak . hikhik .

source : encik google

selagi kite bernyawa , selagi tuh lhaa kite akan diuji . Allah uji kite bukan saje-saje je , tapi sebab Allah sayangkan kite . kan ? sila angguk . =) hmm , setelah kite termenung sorang-sorang , banyak hikmahnya sume neh terjadi . dan kite nak ucapkan terima kasih kepada si dia yang dulu pernah kite sayang , sebab lepaskan kite . sape putuskan hubungan neh . itu tak penting . 

yang penting , it's over . :) tapi , kite tahuu . dia still sayangakan kite . hah ? perasannya kite . hukhuk . bukan perasan . tapi , kite kenal dia . setahun lebih . :) he said , dia lepaskan kite sebab dia sayangkan kite dan kite terima sume neh dengan redha . redha itu ikhlas , pasrah itu menyerah . dulu , kite mengaku yang kite tak redha , but now . kite REDHA . mulai sekarang , kite tanak fikir pasal CINTA lagik , sebab ajal , maut , jodoh , sume tuh Allah dah tetapkan untuk kite sume kan . masa kite dalam kandungan ibu lagik . 

source : encik google

lastly , tolong doakan untuk kite keh ? hari isnin neh kite ada perlawanan badminton . wuuuu ! kite main double . sepatutnya , hari isnin tuh kite dah start exam . tapi , disebabkan badminton neh , exam kite ditangguhkan . heeeee . akan bermulalah kerja-kerja memerah otak . harhar . keep smile no matter what happen . ^^ salam sayang dari , NUR ATIYAH BINTI AZMI . :')

source : PESBUKK


2 comments:

Alia Natasha said...

Allah temukan kita dengan orang yang salah dulu kak tieya :) Allah swt nak biarkan kita jumpa yg terbaik diantara yang baik. heee ~ sabar kayy . take care

tieya_azmi said...

@Alia Natasha
yess . i know darl . btw , tenks a lot . :)